Thursday, August 11, 2011

bulan ramadhan da tiba~~ OH ya...

Assalamuaalaikum.... lma eden menyepi huk3 dah berhbuk
bersawang dah nmpknya blog aq nieh.
hdui... nk kna kasi cuci nieh..

Ramadhan..

Bulan mulia dah tiba...!~
so...
bulan yg penoh dugaan ta.. n buln yg berhrga so niikmati lah buln nie
dngn sebaik2 nya.. hehe..
*puasa kna la pnoh
haha kalu nk duet rya kna la posa ahaks..

Sahur?
hoi ... ingt aq xbngun ka sahur hehe...
bilik aq pagi2 tok syiekh la tolong kejutkan 
haha... kadang2 tu..... agak liat la jugk haha
kat rumah mkn nasi dngan segla mak nenek laen
tp kat snie ROTI je tao..
mak cik kafe bukak smpai koi 2 a.m ja
KEKENYANGAN bukkak posa pown masih tersemat di USUS
haha ...

Berbuka..

Kt KMPP nie nak kata bzar 2 xda la..
but ada kafe ja... memadai lah dri xda ap2 pown
ermm... ptg2 kna la merantau ke kafe2 untok mencari 
makanan idaman.. hahaa. 
Waktu amek nasi.. haishnie la promblem aq

* bila amek nasi rasa mcm sikit tp...  dan + dan tambh lg..
bila nak berbuka MAK AI.... awat bnyk sngt hahaha
kira ok la... Qada untok sahur yg mkn roti ja hehe

Pak Cik Yoong Tau fu i miss u haha
ai... tiba2 teringt kat pk cik yong toufu kat bazaar.. ahaha
Xpa nnti i cita psal u hahaa ... 
well see u next time bubye.......



Wednesday, June 22, 2011

my new life at kmpp YEAH! :)

hallu how ur u all ... lma xjmpk kan? 
hehe i'm sory :) la nie aq ada kat KMPP
ampa tau x apa 2 kmpp? huh?
Kolej Matrikulasi Pulau Pinang 
hehe dekat ja kat pongsu seribu 

Heyy sapa kata mtrix xbest hehe sinie best o00...
bg aq la.. xta la org laen mcm mna..
anyways ....hu3 kat snie best skit dri sek
sek msok kol 7.30 snie kol 8.00
haha bngun tiap2 tiap arie on-time 6.50 

awal kan haha :P 
ermm mknan nie ada tmpat yg sdp ada yg xsdp
tp enjoy larh.
ada bnyk Kafe A,B,C, D
tinggl Kafe A ja blom p lg nieh hehe diorng ckp kat situ lg sedap dan murah
WOW! nie yg smngt nak p nieh~

Tempat baru mesti la ada kawan Bru kan2

rmai gak ar..mmber bru haha nak ckp pnjng  sngt tp skip aje la noh haha
member snie 
diorng suka tlg kita dlm pelajaran 
n mcm benda lg lah haha so senang kitorang senan la 
nak adapt kat tmpt bru nieh hehe

dlu awai semngt la p LIBRARY (PS) haha alasn sebb sejuk haha
2 dlu la.. skunk aq xg dah bt keja lam bilik ja bnyk skit keja yg bt
hehe
moreover jimat skit masa 2 hu3
Rmai kata mtrix sush but.. u never know if not try it's on your own hehe.
hu3 kat snie rmai gak ar budak
dlm 2000++ cm 2 la
setiap arie nmpk muka laen2 ja msa orientasi
Praktikum= kelas hu3 mmng terbaek ar kelas a haha

cikgu yg ajaq best mmber pown best suma TER-baek lah
nnti klu aq rjin aq post lg bubye






Tuesday, May 17, 2011

TER-addict crita korea kat KBS nieh :)

hallo? ASKOM? hu3 
minggu nieh haha tiba2 ja TER-mint drama2 korean balek kat KBS
haha lpas You are Beutiful xtngok dah hehe 
kli nieh cita BABYFACE BEAUTY kat KBS
rasa2 nya bru start kowt minggu nieh 

caerita dia berkisar tentng dunia fesyen skit hu3 :) 
lawak ada , sedeh skit ada, kesian ada *bru ja tngok haha*
actor2 dia pown sempoi gak la.. hehe 
2 my frens AMAL n WAN (yg kat LONDON 2 )
woi cita nie pown best gak tao haha 
depa pown mint korean drama GAK haha
anyways KNA tngok 

bila tngok cita KOREAN or JAPANESE 
aq like2 very much tntang diorng punya ditermination
dlam setiap benda yg depa bt haha :) bersungguh - sungguh katakan
haha aq mint gak cita yg berkaitn dunia fesyen nieh . 
tngok dpa design bju haha , konflik n mcm2 lg larh haha

cast cerita BABYFACE BEAUTY 

nie la muka baby face  2 haha :)
Choi Kang Hee


Danial Choi

* mesti TONTON  

 p/s : at KBS pkol 9.00 p.m 







Sunday, May 15, 2011

PERKATAAN yg SELALU cakap kat RUMAH

wah Perkataan nie ar? aq suka sngat kira-kira 
mcm dok lekat kot bibir gitu .
nak mengelat bt KEJA gna perkataan nieh~
Nak Keluaq I used THIS word 

mmng tiap2 hari la aq sbut xlekang di MOLOT haha 
haha it's not a Bad WORD or sensored punya okeyh~
haha :) 
adik brdik aq pown suka sngat la guna perkataan nieh 
mcm jd trun temurun  haha :)

mybe Korng xprasn tp mmng slalu jugak la kita guna 
kebnykaan org UTARA  :) 

THE WORD is = "SAT "

xpercaya ? 
Btoi la.. xtipu aih~ 

kalu kena angkt kain di ampaian?

Mak : Amir angkt bju kat luaq "SAT' < see~ 
Amir : ya mak SAT lg amir angkat la ( nada malas )

Amir : Mak nak Keluaq "SAT"

MAK : amir hg p blajaq NUH
Amir : "SAT" lg la.. amir bljanq cerita best nieh haha

DOK "SAT" - "SAT" ja haha
mak pown dah naek boring dngan perkataan nieh haha 

THE "SAT" word is dangerous okeyh.!










Monday, May 9, 2011

mama , ibu , ummi , mak ,

wassup? today nak cita skit pasal my Momy ? mama? 
common name org dok guna "MAK'
alahai lmbt skit bru ja lusa lepas Mother's day.

Suma Org pernah ada mak? kalu x mna dtg nya kita :)
9 bulan my mom cary usung sna usung snie  haha :)
menurut unsur2 yg boleh dipercyai my "mother "lah
kecik2 dah buas :) tendang sna tendang snie 
tp mak nie sabor jer lah~ 
amir bukn sngaja haha :) mybe excited nak keluaq kowt haha 
tnggl 29.11 . 1993 aq pown terjah meneroka ke dunia ini :) 

aq ada abg nama " Ammirul Fahmi " mak tnya kat ayah
nak boh nma pa? so? pkir punya pkir ha...
letak lah nama
"Amir Fahmi" 
aik ? mak kta bukan lebih kurang ka nma n mksod nama 2? 

Amir Fahmi = Ammirul Fahmi?
so jd la nma Amir Fahmi

Kalu korang nak tau mak aq nie LAGEND tao haha. 
dlu msa umur 30 an 2 , kudrat mseh kuat , kaki tngan suma mseh strong
jangan dok crik pasai la.. kalu x kna kedebik la..
aq nan abg aq xlarat nak kna haha

alo? nak cita skit nieh . 
dlu kalu kna marah haha lari keluaq rumah men aci ligan ngan mak.
men lari2 mak mna larat nak ligan hehe :)
sbb ap? beli mainan tnpa pengethuan  haha :)
dah tkowt kna marah dok la luaq rumah smpai magrib . ayah ajak msok bru msok tkod kat mak 
punya psai hehe :) 

haha This is the best Mother I ever had tao. 
keja trok2 naek tngga trun tngga . p kelas nu. pi kelas nieh
sbb apa? nak bela anak :) carik nafkah. nak bela kami la.
:) kat mak la tmpat nak mengadu. berkongsi cerita , 
mintak pendapat . n etc

Dlu mak aih tkowt teramat ngan mak 
kecik2 dlu xphm sikalang sudah besar bru nak paham :) 
kalu kecik2 grang bru ada rasa hormat kat mak n ayah
sungguh besor pengorbanan mereka terhdap kita :)

SO. Hargai lah mereka . Tiada siapa dapt menggntikan mereka .
walau berselisih phm pown mereka tetap ibu dan ayah kita
Sayangilah ibu anda kerana? 
" syurga di bawah tapak kaki ibu"











Friday, May 6, 2011

selamt tinggal spikey slamat datang skema haha :)

Ola? sejak dok rumah muka telah berubah menjadi skema haha
apa psai? jimat xmao p gunting rmbut :) haha pdhal nak sep duet hehe
ala biasa la.. income xbpa nak high . haha 
Pak din ajak aq BOTAK?
bisa mungkin aq botak? haha botak biasa sekali ja hehe
tu tu tu waktu cukur jmbul dlu noh haha :) siap rmai org nak cukur aq punya jmbul
alahai waktu 2 femes la kan haha :) 

di sebabkan aq B.O.T.A.K haha maknyah ( mkcik cina kt umh aq) 
ask my mother

"ini budak laki2 ka pelempuan hah? " 
aisey man ? 
WTH? ada muka mcm PELEMPUAN ka? 
but my mom dngan muka selambe jer 
" ini budak laki2 larh haha "

perlukan aq kembali ke ZAMAN botak? haha :) 

segan cek aih!~

korng byangkan A.F.O botak? adoi mcm mna la rupanya haha :) 

DIN nmpknya aq xleh la memnuhi permintaan ang I'm Sorry hehe 


kalo den botak muka hat lagu nieh xpa la jugak :) 



Thursday, May 5, 2011

THE BEST BBQ EVER!

Hyep :) wah!~ aish dok syok sorng2 pa tah hehe
BBQ lama sungguh aq xbbq last dlu masa thun baru. 2010 rasa2 nya la


kmi bt BBQ nie sempena mcm2 la.

1. Hari Jadi ( Eshal ,dan ehsan ) 
da lama kami postponed nak smbt hari jadi diorng nieh hehe 
2. Mengucapkan Selamat tinggl pada peserta2 PLKN ( Razin, Mukmin , dan Zakir)
3.Muhd Faizal ke Matrikulasi

seorng dikenakan byaran sebnyak RM 8 . 
mmng berbaloi RM 8 xtipu pun .

Apa yg korng dpt kalau byaq rm 8?

1. Ayam Percik yg dipotng 8 (seekor) 
2. satay
3.Air Oren
4. SUMI (bhn yg penting nieh 

(ayam yg digunakan 10 ekor) 

8 pnggang 
2 ekor bt satay Credit to : Muhd Zakir  (ayam org wakaf ) :)

Rmai jugak yg join. 17 org :)


Yg berdiri : emi , tot ,ehsan , zakir , afo,ipin ,afiq, mukmin . alon
YG duduk : jan , aye ,naim , izzani , razin 

cmera man : eshal
tempt punya owner : Arip

beakhirnya BBQ smbutn hari jadi

thun nie xda teloq akan tetapi haha nie bhn yg istimewa
org kta homemade gitu haha hsil koleberasi antara

afo, zakir, aye, mukmin, tot

Bahan-bahan yg dieprlukan adalah :


1. air ayam + tepung
2. bawang (econsave)

dibelnder dan dikisar smpai sebati bersama air.
peram smpai jd mcm kanji . Ala yg mcm dkt msjid 2 hehe

haha :)

alon memulakan prank tersebut , yg mnjadi mngsa pertma ehssan , seterusnya eshal dan jan
akibat keberongan alon hbis semua kena jugak ngan teloq
tepung air tanah dan dll.

kejadian ini berlaku pada pukul 12.00 a.m
hmpir semua tidak memakai bju.p/s : seluar msih ada
haha the best prank ever spai aq yg xda kna mengena pown kna haha :)


Monday, April 25, 2011

Swimming Pool~~

Hallo~~long time no see hehe lma dah xpost entry . Terasa rindu di hati dkt blog nie hehe.
Hye my blog how are u? 

Haha jangan sedeyh blog nie aq nak post la nie dok touching2 apa tah  aq ketik (gigit) :) kang,

So~ ~ this entry is about my friends and I. 

Hurm...Air Puteh , Junjung dah p, Batu Hampar Serdang dah p, Sedim , kedah pown dah
p jugak..tp kali nie up skit. Ish up skit ja xbnyak pown byaq ja kna lebih hehe
so..kmi pown bercdnglah nak mencuba mandi Swimming pool berdekatan dngn kediaman kami.
Tempat nie berada di..Bukit Jawi Golf. Tempat nie nak kta usang? emmm mcm xda org
tp it's quite ok la . sebelum pergi mandi we survey dlu harga? so tnya brader kat kaunte 
dia ckap 11 ringgit dari 8.30 a.m - 8.00 p.m 
 lama kan? hehe xkan la nak mand smpai mlm kowt nak aq jadi org negro ka?
satg balek mak xknai anak dah :) hehe 

so kitorng decide rmai2 hehe semua setuju so it's ON!! 

Ramai Jugak yg hadir..first kmi suma berkumpul dkt umah Ahmad Syazwan 
Ouh terlupa plak na bgtau nie lebih kurang mcm majlis perpisahan untuk 
Ahmad syazwan yg bkal berngkat ke London. 
sambung balek cita ~
kmi suma yg smpai..dan org yg terakhir sampai adalah Pak Din.
Dia ckap nak mai kol 7.50 dan lihat waktu sekarang :) sudah pukul 8.30 a.m?
hehe lpas sarapan kitorng pown pergi lah ke swimming pool.

Ketika berada dkat swimming pool mcm2 benda kmi bt dri 9.30 - 3.00 p.m 
mcm2 aktiviti buat mcm berengn gaya bebas, rugby air snoorkling (pak din sorg jer), n swimming lesson
haha sabil OH! sabil dah bpa kali aq ajaq ang brenang xboleh2 haha
kat snie jugak aq bljaq back flip thnx to amal sbb ajar aq memang BESH pown haha
xpa amal nanti kita bt back flip sma2 hehe . kalu xkitong nak mand lma lg.
akibat ada yg perlu balik haha 2 yg balek awal 2 kalu x lma lg la.. berendam.

waktu balik sempat la tgkap pic sket na tngok? tngok la kat bawah nieh 










we are TOUCHING


Wednesday, April 13, 2011

Kisah Aq dan Nissan

  org first time bawak keta mesti yg mhai2 punya . aq bwak Nissan Sunny ja .
kereta nie sudah lma OOii sblum aq lahir sudah ada tp msih kuat kudratnya 
wah!! sudah lebih 19 thun dia berkhidmat dngn keluarga aq .
HEBAT kan? Aq tabik Spring sma lu lah Nissan .

nissn oo.. nissan dlu keta nie la... aq dok ikowt ayah p tarik sewa?  korng xtau ka? hehe
prebet la nma nya 2 dlu la.. skunk dah xda dah. 
bes o.. ikowt ayah kdang2 penumpng ayah suka bg mkanan kat aq WAH!~  siok sakan la..
kdng2 dpt duet hehe . kecik mna la tau lg . ke mna ja ayah aq p mesti aq ikowt 
waktu 2 dlm umur lingkungn 5 thun kowt . siok o.. dok dpn jd co-driver 
umur bru 5 thun hehe korang ada ka pengalm cmnie ? hehe
 nie cita waktu aq kecik2 hehe

Apabila umur dah meningkat keta nie la..yg antaq p balik p balik ke sekolah ,  2syen , pasar mlm , n etc
ayah aq cukup syg sma ini kereta larh !! kira jaga elok2 lah kereta nieh 
cat lain, injin servis n lain2 kira besh la naik! (masa nie mna ada lsen lg ) 
dah syg nak bt mcm mna. Mak pown kdng2 pelik knp ayah xjual keta nieh?? haha 
mybe bnyk kngan kowt noh!

lpas SPM haha aq bwk keta nie ingt sng wah rupanya ssusah yg amat hehe
mula2 bljaq 2 kna la maarah tp pelan2 dok bg besa boleh la bawak. 
1st wah mesti la mati enjin haha. kelas angkat xbetul la.. tkn minyk keta mcm main game la..
pusing sterng mcm men game daytona la haha mcm2 haha
mau xkna mrah dngn BOS (ayah) hehe
lpas dpt lsen kreta nie lah yg aq guna nk g jln2 hehe 
keta nieh! dah smpai MAK MANDIN BEST BOLA2, JUSCO PERDA, SUNWAY (penang),
PERMATNG PAUH, hahaha 

kereta nie pown ada gelarn haha 
mmber aq pnggil : Kereta Drift ( kalu btoi2 drift hncur tros kereta )

 

Monday, April 4, 2011

Budax Rusia yg Senge?

hehe sungguh lama aq x update blog nie hehe bkn bz sbb MALAS n sibuk 
aq xkja ?? tp sibuk apa? huh sibok kuaq nan mber la...
ada yg ajak mkn cendol la,mkn durian la., p JUSCO la, bt fisio la, macm2 hehe
:D

KISAH BUDAK RUSIA 



Di pagi yg indah sang mentari menyinar ke muka bumi ini... apa nie mukadimah jmbu2 xmen la.. hehe
.Cerita bermula lpas SPM gitu hehe . Kami sekeluarga mmng jarang sngat holiday sebab? sejak dri bila kira dah lam dah x holiday2 nie jealous gak tngok kwan2 p sna p snie hehe tp xpa 2ntok kbaikan aq jgk sbb setiap ujung taun kna la p tuition intensif gitu hehe tp xmenyesal p 2syen sbb seronok haha Pusat Tuition Arun Jaya 2 dah mcm rumah aq dah hehe . So My MOM plan gi LANGKAWI !! .Kejadian nie jd kat tmpat keta cabel kat sna waktu pg dlm kol 11 cam 2. Tempat 2 mmng CANTEK!!! dri atas hehe . Aq tngok dri jauh mcm org putih! of course la sbb dia puteh.. then jaln2 punya jln tersempak la dngan diorng nieh kat ats 2 hehe . Kita rakyat Malaysia kna la peramh toi x? aq pown p la kat dia hehe aq pown kta 

Afo : Can i take a picture with u ( dlm ati knagan nieh) 
Mat Saleh (budak) : ( muka dia senge ja ) bt donno.

last2 dia lari pi kat dia punya DADDY . (mybe malu kowt noh)

aq pon terpinga2 larh hehe mybe dia xphm kowt.  Nak ulng rsa segan la plak. Pastu ayah ckap 

Ayah : tu org rusia la.. mna nak phm B.I hahaha 

aq pown gelak la sorng2 haha mna la aq nak tau dia xphm . Lpas 2 bt mcm xknai tros . Cover malu  :D

Thursday, March 17, 2011

M.A.NCING = ME.NGA.i


Tempat : Pulau Aman, Pulau Pinang dan Bagan Ajam
Peserta : Azrad Zuhaili(Azrad) , Amal Furqan(Amal)  
             , Cikgu Syafiq , Ashraf ( Kicap),Megat Hamizi (Megat) , 
              Khairil Muzzamil (Mawi) , Izzani (Budin) , Amir Fahmi (AFO) 
             , Razin Hazeeq ( Jeen) , Naquib ,Aizat, Mujahid(MO JA), Eshal,
Photographer: Muhammad Mujahid 

 Aktiviti ke Pulau Aman nie dirancang oleh Moja coz nak ajak kmi tngkap gmbar n tiba2 tertimbul idea nak memncing nie di minda kmi suma , aq pown sma naik excited la .. sebab xpenah memancing2 nie .Lagi pown hari tu kami budak sains stream dah abes SPM so BEBAS la 2yang plan p Pulau Aman 2. Dengan rod suma ap pon xda. Malam sebelum kami nak p 2 Jeen tepon aq . Di ada la tnya aq nak try mencing ke x
aq mna la penah mancing rod pown xda . Jeen kta dia nak bg pinjam :) haha excited habis la..besa la org xpenah memancing nieh nak cuba2 la gak an carik pengalaman baru. Malam 2 jugak kmi carik umpan . Aq ingt dia nak pkai cacing ka apo ka.. rupa2nya pkai umpun2 . tau x umpun2 2 ap? 


UMPUN-UMPUN

Dkat-dekat umah aq ada la kdai memancing . Aq, jeen,naquib n izzani. Kmi tiga org mna penah mancing jeen sorng ja pernah . Brother tue pown ajaq la casting2 nie , cara nak ikat ladung, mata kail, so kira ada la ilmu sket kalu jadi apa2 an. Amal ngan kicap kta nak bawak umpan udang ngan umpun-umpun.

Esok suma dah janji jumpak kat Kdai mamak Nashmir Simpang Ampat, suma janji pukol 7.30 tapi biasalah bila janji nie bukan suma org awai btoi x?kalu bgtau kol 7.30 a.m kol 8.30 a.m bru brtolak ada btoi? Cikgu Syafiq nak join gak. Cikgu syafiq nie dlu ajar SIVIK kat class aq. Dia mmng sportiing HBES . Sampai kat jeti bot dlm 10.00 a.m bru nak smpai. Sementara dok menunggu 2 :) photographer kan ada so kmi pown bergmbar la skit2 kat jeti 2
  
Gambar di Jeti


Ketika Menaiki Bot

Kami suma tunggu bot kat jeti dengan sbarnya so. Datang lah org yg incharge bwak bot 2 dengan pembantunya. Pembntunya punya la ksar walaupon seorng perempuan. Ish2 kalu ya pown cakap la elok2 dengan pelancong yg nak pergi ke pulau tu ini tidak keja mao marah org ja. kan dlm ikln ada cakap "Budi Bahasa Budaya Kita".Sopan la skit nanti lg ramai org datang. Dalam bot pown sempat lg snap pic yaw.



Bukan suma memancing , ada yang tiada rod so.. depa nie ronda2 la kat Pulau Aman nieh. Kmi yg memncing nie mempersiapkan alatan hehe ..tunguu punya lama sekor pown xdapt dengan hujan lbat lg . Pak cik yg dok mancing skali pown kta ari nie xbapa siok. Tp Naquib nie mcm ada ong la plak letak2 ngap ikan mkn, letak ikn mkn aish...tension gak kami nie yg xdpt ikan nieh . 



Rupa2 nya ikan xmkn umpun2 haha udng rupanya yg jadi santapan..hmpeh toi kmi mmng xbpa tahu . Aq pown baling2 haha dapt sekoq..5 jam tunggu sekor ja jadi la..my first catch.. Yg x mengai dok men hujan kat jeti haha 

nie muka2 yg dok men hujan kat jeti nieh :)

Depa yg xmancing p lah jalan2 kat pulau tuh...depa p mlwat tempat pengambaran ceri SERIBU KALI CINTA 2 hehe papan Resort Kak Nab pown ada :)



:) depa nie bjalan merata kat pulau aman nieh


Dalam kol 3 mcm 2 perot suma dah lpaq , then kami decide nak p makan mee udang Pulau Aman 1 pinggan RM 6 . Lapaq punya pasai bedal ja perh tp mmng sedap wa ckp sma lu olang :) udang besaq2 o.. fresh lgik.
kalu korng kesempatan try la rasa mmng bebaloi!!

  

lpas makan kami mao pulang larh smbil tunggu bot smpai dan atas bot suma amik gambaq kenangan la kan. Bukan senang nak mai ramai2 ngan membr :) 



Apabila sampai kat jeti kmi yg mseh blom puas memancing nie rasa mcm xsiok larh...ikan pown dapat skit ja kan haha Jenn cadang " Jom p Bagan Ajam jom?" kmi pown apa lagi "jom" la jugak :) . so perjalanan kmi di teruskan ke Bagan Ajam .Dalam pejalanan 2 Naquib xboleh ikot so dia pown pulang la.. sebab ada keja skit. kmi xsedaq ikan kami dalam raga moto dia ADOI!!!! hampeh toi..tp xpa la mengai pown untuk siok2 ja an bukan untuk bt lauk 3 rasa ka, bakar kew, tom yam ka.:)

Kol 5 ptg kami smpai kat sna. Permandangan mmng cantek la.. dkt2 ngan sunset WOW hehe. Kat snie aq org 1st dpt ikan haha rasa2 nya rezeki aq kat snie kowt haha..depa yg len pown dpt gak ikan kicap xdpt kat jeti kat Bagan Ajam nie mmg dia plak dpt ikan haha.mmg rezeki dia nie. Kami pown mancing la..smpai kol 7ptg. :)



Budin n Amal mandi laut!!


MAWI mancing???



tolong menolong ajin oii!!! haha :)

Nak Balek Suda :( suma pown ada senyuman di muka :) so kena la balek umah dah


tengok muka pown ada heppy...so perjalanan kmi tamat di sini shj buat masa nieh :)


SY BANGGA MEMPUNYA KAWAN MCM KAMU SEMUA!

THNX To MOJA 4 the fantastic pic 













Thursday, March 10, 2011

Kdai M.A.M.A.K???

knp org suka p kdai mamak 
pelik dan hairan bukan 

kdai mamak pown famous jgk , kebnykan artis pown lpak kdai mamak
apa yg besh nya? 
haha nie yg nak crita nieh aq pown ska lepak kdai mamak especially dngan member2
mai musim bola sepak , huh comferm penoh
nak crik port pon sush , yg p 2 kbnykan ada ASTRO kat rumah
tp...ttp nak tngok kdai mamak nie
sebab bila tngok kdai mamak nie ada feel sket nak habaq mai
org pempuan of course la xtau ..
kalu kdai mamak bukak cita korea kat kdai mamak mesti laku punya 
hari2 ada ja yg mai , :)



ayat yg sinonim dan slalu pnah dngaq kalu kat kdai mamak

"anne teh tarik 1"
"teh o' ais onne"
"mee goreng mamak 1"
"oi mamak ksi tosai 1 mau yg garing punya tao"
"roti kasi kuah banjir"
"mao ap adik mnis"
"kasi kuah campur mamak"
"ais kosong satu"
kdai mamak pown mcm starbuck wat? 
ada WIFI kowt kopi pown mcm2 ada tongkat ali
SUPER POWER, mcm2 lgi larh

bt pa p kdai nie dah mhl...


ada kdai mamk siap bukak cita lagik 
huh mcm wayang suda nseb bek xda seat mcm kat wayang kalu x skali msok mau kna duet
dia punya screen bukak kat luaq...xpyh pkai aircond kalu mlm2 sejuk ja.. jimat

kadang2 kdai mamak mcm R&R pown ada kalu nak kuaq p mna2 
mesti mmber kumpul2 kat kdai mamak dlu sblum bertolak la kan



ada yg kadang2 order air 1 kosong ja...dok smpai 2 jam selesa kowt lpak kat kdai mamak
kalu mlm2 lpaq ka kdai mamak bukak...restoran mewah mna ada bukak 24jam 
2 yg unik tentang kdai mamak nie



Tuesday, March 8, 2011

Raya OH! Raya

Semua org membesar aquh pown mmbesaq gak
aqu membsaq dengan bermcm2 cara 
kecik2 dlu mmng kecik dan hyper active 
2 mak and ayah yg cita hehe

BUAS waktu raya 

Mseh ingt lg msa 2 bru ja darjah 2 
Budak kecik kalu raya mesti la excited nak kutip duet raya 
kalu boleh setiap rumah kat kmpung nak p 
mcm 2 la aq waktu kecik2 
dengan nek beskat wana merah , bwak kntung duet bunyi "kewching"
makna duet syiling bnyak la..
org tua2 kata bdk2 xleh pgang duet bnyak2 
(alasan xmau bg duet bnyak2 hehe)

beskat nie la tp wana merah :)


merayau punya merayau 1 kampung
masa 2 raya kat kampung di RELAU,KEDAH
dah abeh 1 kampung raya 
tiba2 mai idea yg tak btoi budak2 la kan

aq ckp kat mmber aq nma dia Muslim .
Kira 1 kmpung la kan
aq ajak dia, " Jum p raya kat Sg. Duri"
dia xtau jalan tp aq tao 2 yg ajak dia 2
punya excited naek beskat kecik lalu kat BERJAYAPAK kat situ
kilang besaq2 SEMANGAT nak raya pnat pown xpa
kayuh punya kayuh smppai Sg. Duri
Pnt Gak hehe 
Tp last 22 org malu nk p raya kat Sg Duri , 
aq dngan bngganya ajak la dia balek oleh sbb aq tau jalan
dia pown ikot larh
aq ikowt jalan yg jauh sja siok2 la kan 
jalan 2 mmng sunyi , pokok ja, bnyk 
menyermkan , anjing pown ada wargh!!! lgi la tkowt 
mklomlah kecik ag... kmi kayuh la dengan pntasnya
beredar dari situ mmng pent lari dari anjing
sek bek xkna gigit
kmi pown decide xmo raya DAH pnt 
balek la umah atok..
balek umah TUUUDDDIIAAHHH!!!
Mak Cekak Pinggag , AYAH Usha jauh GANAS sekali
Hati dah Takot nieh 
dlam hati
"cmna nieh??, mak mesti marah punya"
dup dap dup dap dup dap (jntung berdegup kencang)
mak tnya dengan nada mara 
"AMIR!!!!, hg P mna TD? raya smpai petang xreti2 nak belek ka"
"ermmm....amir..p raya ngan muslim td, smpai Sg Duri 2 yg lmbt 2"
"APA? Sg DURI!!!!, Kalau hg kna culik mcm mna 
eksiden ka? mcm mna"
(aquh dah mula ngis dah) wa.....
ayah tunggu lagi amik kna tibai larh  dalam umh
lpas 2 senyap ja... MERAJOK 

Mak n Ayah wat cmtu sbb depa syg akuh ,
Kalu xtgas macm mna nak didik anak 
bru aq sedar sekarang :) 
Nie Hari raya paling aq ingt smpai MATI!!!


Sunday, March 6, 2011

hppy busday PRANK

sapa hari jadi kena waktu tuisyen mmng badi larh  terutama hari jumaat malam
dgn ahad pagi memang malang

Org first smbut busday thun lpas kat tuisyen my frenz HELMI

haha pada tnggal 26.2.2010 

masa 2 xterpikiaq nan prank org tp emy nie bernseb baek sket 
xkna gla2 kmi dah plan dah tpi nie bdak pempuan nya plan 
dpa nak wat surprise haha msa waktu blajaq seb bek Cikgu Ayu nie 
sporting , cikgu ayu nie pndai baking cup cake  so dpa minx la cikgu ayu bt
cup cake yg siok nya FREE haha cikgu ayu mmng TERBAEK 
haha waktu 2 2syen m3 haha of course la riuh rendah
last kali kmi kta

"cikgu hari nie hari jd emi"
then, suma pkat nyanyi lagu nieh


lbeh kurng la...
pas2 kna bg speech plak perh xtao nak ckp ap berdiri mlu2 jerk emi kat dpn heheh


comel an ?
Credit : Cikgu Ayu for the lovely cupcakes

The Biggest Prank of the Year 18 April 2010

Haha yg nie masa busday EHSAN KAMAL


nie la orgnya

Master Mind : aye,zakir, and aku

Masa 2 pg ahad dlm lbeh kurng kol 11 pagi  aye ngan zkir smpai 2syen heheh
bincng2 nak baling teloq dengan tepong kat ehsan nie waktu balek tuition
suma pakat kutip sorng 50 sen haha lbeh kurang 15 org byaq haha
kutip2 punya kutip p bli teloq kat kdai sbelah 2syen 2 
bli 1 papan  dan addiction ingedient iaitu TEPONG
jd Raja kapor la ehsn pas nie haha
Uish teloq 1 papan mana leh bawk naek 2syen kantoi la..
so.. simpan kat kdai 2 dlu haha
ehsan berasa diri dia terancam waktu tuisyen 
gelisah sbb nak kuaq awai 
walaubgaimanapun kmi dah ready dah dngan suma kemungkinan 2 
rmai2 kuaq awai tpt koi 1.30 tngh ari
cikgu adm3 pown pelik dgan suma dak laki 
rmai2 menuju ke arah kdai , amik sorang 2 teloq,
ehsn cuba menggaglkn rncangn kmi dengan mengambil teloq haha tp berjaya di rampas oleh 
Helmi . Kmi suma baling tepong nan teloq kat ehsan
Helmet kmi curik xbg dia lari blek umah haha dlm 2 kmi boh teloq  pkai2 sah berlendir punya
xabes lg ada rmai lg x baling , ehsan dengan pantas lari naek moto 
kami kejar xbg chance punya , aye bling ON TARGET kna kt bju, kejar punya kejar xdpt !
dia amek hlmet  lari balek, huh ! teloq ada bnyk lg 
kejar lagi , adegan kejar mengejar atas jalan raya plak tp mlngnya xdpt :(
dia lari msok rumah haha teloq ada kat kmi lg , tngok zakir suma tros kejar zakir n tros  baling teloq
kat dia. Aq dapt REVENGE aq blek kat zakir, emi bling kelepek kna blkng zkir haha emi 
pulak kna baling dngan zakir kna kat seluaq , sma2 kena kira fair la 2
then suma tros blek umha haha pnt smbot busday org nieh

sbor je larh ehsan

nie la mto ehsn slpas kena PRANK :) 
  



Saturday, March 5, 2011

We are TRIPLE A

Amir , Amal ,Azrad

nampak x 2, ada 3 'A' 
Duduk dalam kelas pown 1 row 
haha ini memng takdir ka?? haha I wonder?
Kmi kawan dri F1 lg cuma start f4 yg jd trio 2 haha
nie aq


 nie amal
 nie azrad

muka dpa serius aq sorng ja cm aram g. punca photographer sek la nie . aq tngah gelak ada p snap 
HMPEH, nk bt muka serius pown xleh hehehe

nie klass kmi, Amir, Azrad Amal dok 4th row dri tngah!! haha 
kira dlm klass yg nakal 2 kmi lah
yg xsiap omwork 2 kmi lah , yg kdng2 TERtdo dlm kelas waktu B.I, kimia , bio,
haha bt presentation slalunya skali jgk haha 
ponteng klass pown sekali jugak haha
lari dri cikgu disiplin sma2 haha tp azrad pling lju lari .
amal plak mmber baek aquh haha kmi sma2 xkja haha tnm anggur kt umh gitu
to be friends with them is an honour to me


5 DEDIKASI 2010 in memories 

this is our class haha row yg tngah ke-2 dri bkang 2 la tmpat kmi 
stndart la bdk2 laki dok row blakang an?


Friday, March 4, 2011

Hari nie sy BUAT kek Coklat moise nan kek buah . Have problem with that?

mak tnya amir hg nak try bt kek x? mesti la mao haha kek coklat ka mak. A'a kek coklat la haha
. Muka siok dpt tlg mak bt kek haha org kata crik pengalaman kowt dpt keja kdai kek ka haha :).
Siok oo... bt kek haha pdahal tukang pukul ja bab2 measured tepung nie serah kat mak la haha
. Snie mana men mesin2 nie pkai tngan la  bru LELAKI haha . 

Nie recepi KEK COKLAT MOIST

bahan2 yg diperlukan

 1 cawan gula
 1 cawan serbuk coklat
 1 cawan air

bahan2 tersebut dimasak dan seterusnya disejukkan

seterusnya,

1 ketul butter dipukul bersama 1 cawan gula
setelah dipukul sehingga sebati 
sediakan 4 bji telur, msok 1,1 telur tersebut
1 1/2 cawan tepung gandum
1 1/2 sudu teh baking powder
tepung gandum tersebut dan baking powder di ayak bersama adunan tersebut
msukkan esan vanila 
akhir sekali msokkan adunan yg telah dimasak dan di sejukkan itu
kacau hingga sebati, msokkan adunan tersebut dalam bekas 
masak selama 1 jam 
hehe itu sja yg sy dpt kongsi hehe 

nie hasilnya....!!



haha nie sebelum dimask














Yg nie Plak sudah selesai masak hehe










sebelum msak chef kna amek bau dlu la kot2 ad yg xkna ka :)