Thursday, March 17, 2011

M.A.NCING = ME.NGA.i


Tempat : Pulau Aman, Pulau Pinang dan Bagan Ajam
Peserta : Azrad Zuhaili(Azrad) , Amal Furqan(Amal)  
             , Cikgu Syafiq , Ashraf ( Kicap),Megat Hamizi (Megat) , 
              Khairil Muzzamil (Mawi) , Izzani (Budin) , Amir Fahmi (AFO) 
             , Razin Hazeeq ( Jeen) , Naquib ,Aizat, Mujahid(MO JA), Eshal,
Photographer: Muhammad Mujahid 

 Aktiviti ke Pulau Aman nie dirancang oleh Moja coz nak ajak kmi tngkap gmbar n tiba2 tertimbul idea nak memncing nie di minda kmi suma , aq pown sma naik excited la .. sebab xpenah memancing2 nie .Lagi pown hari tu kami budak sains stream dah abes SPM so BEBAS la 2yang plan p Pulau Aman 2. Dengan rod suma ap pon xda. Malam sebelum kami nak p 2 Jeen tepon aq . Di ada la tnya aq nak try mencing ke x
aq mna la penah mancing rod pown xda . Jeen kta dia nak bg pinjam :) haha excited habis la..besa la org xpenah memancing nieh nak cuba2 la gak an carik pengalaman baru. Malam 2 jugak kmi carik umpan . Aq ingt dia nak pkai cacing ka apo ka.. rupa2nya pkai umpun2 . tau x umpun2 2 ap? 


UMPUN-UMPUN

Dkat-dekat umah aq ada la kdai memancing . Aq, jeen,naquib n izzani. Kmi tiga org mna penah mancing jeen sorng ja pernah . Brother tue pown ajaq la casting2 nie , cara nak ikat ladung, mata kail, so kira ada la ilmu sket kalu jadi apa2 an. Amal ngan kicap kta nak bawak umpan udang ngan umpun-umpun.

Esok suma dah janji jumpak kat Kdai mamak Nashmir Simpang Ampat, suma janji pukol 7.30 tapi biasalah bila janji nie bukan suma org awai btoi x?kalu bgtau kol 7.30 a.m kol 8.30 a.m bru brtolak ada btoi? Cikgu Syafiq nak join gak. Cikgu syafiq nie dlu ajar SIVIK kat class aq. Dia mmng sportiing HBES . Sampai kat jeti bot dlm 10.00 a.m bru nak smpai. Sementara dok menunggu 2 :) photographer kan ada so kmi pown bergmbar la skit2 kat jeti 2
  
Gambar di Jeti


Ketika Menaiki Bot

Kami suma tunggu bot kat jeti dengan sbarnya so. Datang lah org yg incharge bwak bot 2 dengan pembantunya. Pembntunya punya la ksar walaupon seorng perempuan. Ish2 kalu ya pown cakap la elok2 dengan pelancong yg nak pergi ke pulau tu ini tidak keja mao marah org ja. kan dlm ikln ada cakap "Budi Bahasa Budaya Kita".Sopan la skit nanti lg ramai org datang. Dalam bot pown sempat lg snap pic yaw.



Bukan suma memancing , ada yang tiada rod so.. depa nie ronda2 la kat Pulau Aman nieh. Kmi yg memncing nie mempersiapkan alatan hehe ..tunguu punya lama sekor pown xdapt dengan hujan lbat lg . Pak cik yg dok mancing skali pown kta ari nie xbapa siok. Tp Naquib nie mcm ada ong la plak letak2 ngap ikan mkn, letak ikn mkn aish...tension gak kami nie yg xdpt ikan nieh . 



Rupa2 nya ikan xmkn umpun2 haha udng rupanya yg jadi santapan..hmpeh toi kmi mmng xbpa tahu . Aq pown baling2 haha dapt sekoq..5 jam tunggu sekor ja jadi la..my first catch.. Yg x mengai dok men hujan kat jeti haha 

nie muka2 yg dok men hujan kat jeti nieh :)

Depa yg xmancing p lah jalan2 kat pulau tuh...depa p mlwat tempat pengambaran ceri SERIBU KALI CINTA 2 hehe papan Resort Kak Nab pown ada :)



:) depa nie bjalan merata kat pulau aman nieh


Dalam kol 3 mcm 2 perot suma dah lpaq , then kami decide nak p makan mee udang Pulau Aman 1 pinggan RM 6 . Lapaq punya pasai bedal ja perh tp mmng sedap wa ckp sma lu olang :) udang besaq2 o.. fresh lgik.
kalu korng kesempatan try la rasa mmng bebaloi!!

  

lpas makan kami mao pulang larh smbil tunggu bot smpai dan atas bot suma amik gambaq kenangan la kan. Bukan senang nak mai ramai2 ngan membr :) 



Apabila sampai kat jeti kmi yg mseh blom puas memancing nie rasa mcm xsiok larh...ikan pown dapat skit ja kan haha Jenn cadang " Jom p Bagan Ajam jom?" kmi pown apa lagi "jom" la jugak :) . so perjalanan kmi di teruskan ke Bagan Ajam .Dalam pejalanan 2 Naquib xboleh ikot so dia pown pulang la.. sebab ada keja skit. kmi xsedaq ikan kami dalam raga moto dia ADOI!!!! hampeh toi..tp xpa la mengai pown untuk siok2 ja an bukan untuk bt lauk 3 rasa ka, bakar kew, tom yam ka.:)

Kol 5 ptg kami smpai kat sna. Permandangan mmng cantek la.. dkt2 ngan sunset WOW hehe. Kat snie aq org 1st dpt ikan haha rasa2 nya rezeki aq kat snie kowt haha..depa yg len pown dpt gak ikan kicap xdpt kat jeti kat Bagan Ajam nie mmg dia plak dpt ikan haha.mmg rezeki dia nie. Kami pown mancing la..smpai kol 7ptg. :)



Budin n Amal mandi laut!!


MAWI mancing???



tolong menolong ajin oii!!! haha :)

Nak Balek Suda :( suma pown ada senyuman di muka :) so kena la balek umah dah


tengok muka pown ada heppy...so perjalanan kmi tamat di sini shj buat masa nieh :)


SY BANGGA MEMPUNYA KAWAN MCM KAMU SEMUA!

THNX To MOJA 4 the fantastic pic 













Thursday, March 10, 2011

Kdai M.A.M.A.K???

knp org suka p kdai mamak 
pelik dan hairan bukan 

kdai mamak pown famous jgk , kebnykan artis pown lpak kdai mamak
apa yg besh nya? 
haha nie yg nak crita nieh aq pown ska lepak kdai mamak especially dngan member2
mai musim bola sepak , huh comferm penoh
nak crik port pon sush , yg p 2 kbnykan ada ASTRO kat rumah
tp...ttp nak tngok kdai mamak nie
sebab bila tngok kdai mamak nie ada feel sket nak habaq mai
org pempuan of course la xtau ..
kalu kdai mamak bukak cita korea kat kdai mamak mesti laku punya 
hari2 ada ja yg mai , :)



ayat yg sinonim dan slalu pnah dngaq kalu kat kdai mamak

"anne teh tarik 1"
"teh o' ais onne"
"mee goreng mamak 1"
"oi mamak ksi tosai 1 mau yg garing punya tao"
"roti kasi kuah banjir"
"mao ap adik mnis"
"kasi kuah campur mamak"
"ais kosong satu"
kdai mamak pown mcm starbuck wat? 
ada WIFI kowt kopi pown mcm2 ada tongkat ali
SUPER POWER, mcm2 lgi larh

bt pa p kdai nie dah mhl...


ada kdai mamk siap bukak cita lagik 
huh mcm wayang suda nseb bek xda seat mcm kat wayang kalu x skali msok mau kna duet
dia punya screen bukak kat luaq...xpyh pkai aircond kalu mlm2 sejuk ja.. jimat

kadang2 kdai mamak mcm R&R pown ada kalu nak kuaq p mna2 
mesti mmber kumpul2 kat kdai mamak dlu sblum bertolak la kan



ada yg kadang2 order air 1 kosong ja...dok smpai 2 jam selesa kowt lpak kat kdai mamak
kalu mlm2 lpaq ka kdai mamak bukak...restoran mewah mna ada bukak 24jam 
2 yg unik tentang kdai mamak nie



Tuesday, March 8, 2011

Raya OH! Raya

Semua org membesar aquh pown mmbesaq gak
aqu membsaq dengan bermcm2 cara 
kecik2 dlu mmng kecik dan hyper active 
2 mak and ayah yg cita hehe

BUAS waktu raya 

Mseh ingt lg msa 2 bru ja darjah 2 
Budak kecik kalu raya mesti la excited nak kutip duet raya 
kalu boleh setiap rumah kat kmpung nak p 
mcm 2 la aq waktu kecik2 
dengan nek beskat wana merah , bwak kntung duet bunyi "kewching"
makna duet syiling bnyak la..
org tua2 kata bdk2 xleh pgang duet bnyak2 
(alasan xmau bg duet bnyak2 hehe)

beskat nie la tp wana merah :)


merayau punya merayau 1 kampung
masa 2 raya kat kampung di RELAU,KEDAH
dah abeh 1 kampung raya 
tiba2 mai idea yg tak btoi budak2 la kan

aq ckp kat mmber aq nma dia Muslim .
Kira 1 kmpung la kan
aq ajak dia, " Jum p raya kat Sg. Duri"
dia xtau jalan tp aq tao 2 yg ajak dia 2
punya excited naek beskat kecik lalu kat BERJAYAPAK kat situ
kilang besaq2 SEMANGAT nak raya pnat pown xpa
kayuh punya kayuh smppai Sg. Duri
Pnt Gak hehe 
Tp last 22 org malu nk p raya kat Sg Duri , 
aq dngan bngganya ajak la dia balek oleh sbb aq tau jalan
dia pown ikot larh
aq ikowt jalan yg jauh sja siok2 la kan 
jalan 2 mmng sunyi , pokok ja, bnyk 
menyermkan , anjing pown ada wargh!!! lgi la tkowt 
mklomlah kecik ag... kmi kayuh la dengan pntasnya
beredar dari situ mmng pent lari dari anjing
sek bek xkna gigit
kmi pown decide xmo raya DAH pnt 
balek la umah atok..
balek umah TUUUDDDIIAAHHH!!!
Mak Cekak Pinggag , AYAH Usha jauh GANAS sekali
Hati dah Takot nieh 
dlam hati
"cmna nieh??, mak mesti marah punya"
dup dap dup dap dup dap (jntung berdegup kencang)
mak tnya dengan nada mara 
"AMIR!!!!, hg P mna TD? raya smpai petang xreti2 nak belek ka"
"ermmm....amir..p raya ngan muslim td, smpai Sg Duri 2 yg lmbt 2"
"APA? Sg DURI!!!!, Kalau hg kna culik mcm mna 
eksiden ka? mcm mna"
(aquh dah mula ngis dah) wa.....
ayah tunggu lagi amik kna tibai larh  dalam umh
lpas 2 senyap ja... MERAJOK 

Mak n Ayah wat cmtu sbb depa syg akuh ,
Kalu xtgas macm mna nak didik anak 
bru aq sedar sekarang :) 
Nie Hari raya paling aq ingt smpai MATI!!!


Sunday, March 6, 2011

hppy busday PRANK

sapa hari jadi kena waktu tuisyen mmng badi larh  terutama hari jumaat malam
dgn ahad pagi memang malang

Org first smbut busday thun lpas kat tuisyen my frenz HELMI

haha pada tnggal 26.2.2010 

masa 2 xterpikiaq nan prank org tp emy nie bernseb baek sket 
xkna gla2 kmi dah plan dah tpi nie bdak pempuan nya plan 
dpa nak wat surprise haha msa waktu blajaq seb bek Cikgu Ayu nie 
sporting , cikgu ayu nie pndai baking cup cake  so dpa minx la cikgu ayu bt
cup cake yg siok nya FREE haha cikgu ayu mmng TERBAEK 
haha waktu 2 2syen m3 haha of course la riuh rendah
last kali kmi kta

"cikgu hari nie hari jd emi"
then, suma pkat nyanyi lagu nieh


lbeh kurng la...
pas2 kna bg speech plak perh xtao nak ckp ap berdiri mlu2 jerk emi kat dpn heheh


comel an ?
Credit : Cikgu Ayu for the lovely cupcakes

The Biggest Prank of the Year 18 April 2010

Haha yg nie masa busday EHSAN KAMAL


nie la orgnya

Master Mind : aye,zakir, and aku

Masa 2 pg ahad dlm lbeh kurng kol 11 pagi  aye ngan zkir smpai 2syen heheh
bincng2 nak baling teloq dengan tepong kat ehsan nie waktu balek tuition
suma pakat kutip sorng 50 sen haha lbeh kurang 15 org byaq haha
kutip2 punya kutip p bli teloq kat kdai sbelah 2syen 2 
bli 1 papan  dan addiction ingedient iaitu TEPONG
jd Raja kapor la ehsn pas nie haha
Uish teloq 1 papan mana leh bawk naek 2syen kantoi la..
so.. simpan kat kdai 2 dlu haha
ehsan berasa diri dia terancam waktu tuisyen 
gelisah sbb nak kuaq awai 
walaubgaimanapun kmi dah ready dah dngan suma kemungkinan 2 
rmai2 kuaq awai tpt koi 1.30 tngh ari
cikgu adm3 pown pelik dgan suma dak laki 
rmai2 menuju ke arah kdai , amik sorang 2 teloq,
ehsn cuba menggaglkn rncangn kmi dengan mengambil teloq haha tp berjaya di rampas oleh 
Helmi . Kmi suma baling tepong nan teloq kat ehsan
Helmet kmi curik xbg dia lari blek umah haha dlm 2 kmi boh teloq  pkai2 sah berlendir punya
xabes lg ada rmai lg x baling , ehsan dengan pantas lari naek moto 
kami kejar xbg chance punya , aye bling ON TARGET kna kt bju, kejar punya kejar xdpt !
dia amek hlmet  lari balek, huh ! teloq ada bnyk lg 
kejar lagi , adegan kejar mengejar atas jalan raya plak tp mlngnya xdpt :(
dia lari msok rumah haha teloq ada kat kmi lg , tngok zakir suma tros kejar zakir n tros  baling teloq
kat dia. Aq dapt REVENGE aq blek kat zakir, emi bling kelepek kna blkng zkir haha emi 
pulak kna baling dngan zakir kna kat seluaq , sma2 kena kira fair la 2
then suma tros blek umha haha pnt smbot busday org nieh

sbor je larh ehsan

nie la mto ehsn slpas kena PRANK :) 
  



Saturday, March 5, 2011

We are TRIPLE A

Amir , Amal ,Azrad

nampak x 2, ada 3 'A' 
Duduk dalam kelas pown 1 row 
haha ini memng takdir ka?? haha I wonder?
Kmi kawan dri F1 lg cuma start f4 yg jd trio 2 haha
nie aq


 nie amal
 nie azrad

muka dpa serius aq sorng ja cm aram g. punca photographer sek la nie . aq tngah gelak ada p snap 
HMPEH, nk bt muka serius pown xleh hehehe

nie klass kmi, Amir, Azrad Amal dok 4th row dri tngah!! haha 
kira dlm klass yg nakal 2 kmi lah
yg xsiap omwork 2 kmi lah , yg kdng2 TERtdo dlm kelas waktu B.I, kimia , bio,
haha bt presentation slalunya skali jgk haha 
ponteng klass pown sekali jugak haha
lari dri cikgu disiplin sma2 haha tp azrad pling lju lari .
amal plak mmber baek aquh haha kmi sma2 xkja haha tnm anggur kt umh gitu
to be friends with them is an honour to me


5 DEDIKASI 2010 in memories 

this is our class haha row yg tngah ke-2 dri bkang 2 la tmpat kmi 
stndart la bdk2 laki dok row blakang an?


Friday, March 4, 2011

Hari nie sy BUAT kek Coklat moise nan kek buah . Have problem with that?

mak tnya amir hg nak try bt kek x? mesti la mao haha kek coklat ka mak. A'a kek coklat la haha
. Muka siok dpt tlg mak bt kek haha org kata crik pengalaman kowt dpt keja kdai kek ka haha :).
Siok oo... bt kek haha pdahal tukang pukul ja bab2 measured tepung nie serah kat mak la haha
. Snie mana men mesin2 nie pkai tngan la  bru LELAKI haha . 

Nie recepi KEK COKLAT MOIST

bahan2 yg diperlukan

 1 cawan gula
 1 cawan serbuk coklat
 1 cawan air

bahan2 tersebut dimasak dan seterusnya disejukkan

seterusnya,

1 ketul butter dipukul bersama 1 cawan gula
setelah dipukul sehingga sebati 
sediakan 4 bji telur, msok 1,1 telur tersebut
1 1/2 cawan tepung gandum
1 1/2 sudu teh baking powder
tepung gandum tersebut dan baking powder di ayak bersama adunan tersebut
msukkan esan vanila 
akhir sekali msokkan adunan yg telah dimasak dan di sejukkan itu
kacau hingga sebati, msokkan adunan tersebut dalam bekas 
masak selama 1 jam 
hehe itu sja yg sy dpt kongsi hehe 

nie hasilnya....!!



haha nie sebelum dimask














Yg nie Plak sudah selesai masak hehe










sebelum msak chef kna amek bau dlu la kot2 ad yg xkna ka :)

Shoe U are FIRED!! Thank You 4 your service I LOVE U~


OH! kasut nmpk ngkau terpksa aq berhentikan drpd melakukan tugas2 yg ang dok bt slalu
. Meh kita flash back balek ap yg ang dah berjasa kat aquh hehe ang dah uzur tua. Mesti dah 
xingt punya.!!

   Aq bli hg waktu 2 aq msih lg F1 :) aq tngok ang comel , cute, murah, dan aq nak pkai waktu 2 hehe 2 yg beli 2. Tp aq xbli ang kat kdai, 2 yg da bau kdai 2 . Tp xpa  aq xkesah suma 2. Jnji ada ksut. Ha.....aq bli kat org tengah (mcm kongsi gelp pulak men org2 tngah nie) asal kasut nie milik senior aq haha tp dia xmo pkai mybe xsesuai kowt. Alagh ang kan ingt pown msa 2 waktu 2 ang muda lgik tarak ingt ap2 pown. 1st owner ang Nma dia Zakuan hehe 2 la tuan first ang mmber dia nma ajnabi yg jual kat aq haha.. mula2 nak jual RM70
aq xamek..jual mhal sket nk minx kurang :) aq minx kurang sikit2 hehe lma2 aq dapt ang dengan hrga yg berpatutan hehe RM 60 haha kira murah la 2 . Ala ang bkn geng nan ADIDAS OR NIKE ka murah2 cukup la.. Masa 2 tngah desperate crik kasut nak men HOKI. 1st time wakil sekolah 2.. aq sek rendah mna la active sports nie 2 yg excited 2 . Haha Ang Saiz 9 waktu 2, mna la nk cukup2 muat tp aq men bedal ja..haha tp nikmat jugak aq pkai ang . haha  aq pkai unk p jogging, merentas desa,p kem, main futsal, main bola, training hoki ,mcm2 lgi larh . Ang xkan xingt kowt kengan mnis kita bersama mengharungi suka dan duka :) ang kira kasut pling special aq pnah ada . HUH berthn smpai LIMA tahun wargh! lma jgk la 2. Smpai dah uzur bpa kali ang msok ICU. HUH kna p parit buntaq la....Sberang Jya la.. JUz nak jahit luka2 hang 2. Mengada2 btoi!! chait..Sek bek kos dia murah RM 6 jer haha. At last but no least (ayat miss yeoh) aq nak minx maaf ada bau2 ka...xbasoh ka haha sory yer hehe
. No heart feeling tau. aq nk trimas kasih bnyk2 kt unk slama nie mmbntu aq sehingga hari ini. Jasa Mu akan ku kenang. 

Thursday, March 3, 2011

kembar? seiras? haha mak len2 kowt

tngok dlm tv cerita hindustan , cerita omputih, cerita indon, cerita philipine, cerita kore, cerita jepun
(bnyk sungguh cerita)

slalu kalu hero nk kntoi nan bini men kayu tiga ayat nie mesti keluaq punya 

"pelanduk dua serupa kowt " (cerita melayu)
" Dlm dunia kan ada 7 org muka seiras silap nmpk kowt" (mna2 cerita)

punya xmo bg kntoi nan bini or awek suma pkai ayat 2 haha? tp betoi ka muka2 seiras nie
haha tp kdg2 ad yg btoi jgk hehe artist, pemain bola haha muka lbeh kurng ja 
1 lg muka cewek2 korea huh! muka lbeh kurng rmbt nak sma kulit putih, bulu kening lentik,pipi gebu :)
gaya pown sma haha cmna nak kenal, kalu kawen 4 boleh silap bini o..yg mna 1 bni tua mna 1 bini muda
time 2 pening 2 (spa suruh kawen rmai2)

Contohnya:


nie darrent bent yg sbelah 2 abg dia usher
kalu balek raya mesti riuh rendah 
"usher 'O.M.G' we are twins yaw"
Darrent Bent "no cooment"



credit: Myyza (pinjam gmbaq yar myyza)








Cuaca makin panas ....HOT2

Wargh!!!! cuaca makin pnas kdng2 hati pown ada rasa panas
sbb dok dlm rumah pns dok luaq pns nak dok mna lg????
time2 cmnie pniaga cendol , ABC, soya, cincau,
comform lku punya argh!! bole buat duet haha
cendol dpn umh huh! hbes punya cpat aq p kdai cendol
"Sori dek cendol dah hbes" 
hdoi blek umah tngan kosong ja
cendol illek! 

 

Kes cendol kira ok la waktu pnas2 nie tp kalu yg kena training bwak keta hohohoh
sumpah mmng pnas dok dlm keta kancil 2 .
mmng pns , aircond xleh pkai, bukak tingkap pown
angin pns msok pown pns hehe
berpeluh2 org yg dok training 2 kalu nek bukit xlpas kna marah. Lg bertmbh2 pns :)


Hari yg pns boleh beri keuntungan hehe untuk suri rumahlah
sidai kain senang , sidai pg petang dah kering,sidai petang, maghrib bole angkat
kain bole sidai , raga dkt2 mesin basuh sat2 ja hbs "sap-sap sui"
aq pown seronk gak sidai kain almaklom lah xkja haha
so jd suri rumh pown siok :) 
2 yg ada pengalam skit sebnyak 2 :)


p/s: nie bkn kain aq sidai :)





Wednesday, March 2, 2011

OH!!! Ibu MENGANDUNG~

Kes Mengidam nie  mmng parah bgi suami :)
buat si isetri minx yg bukan2 mampoos!!!
"bang jah mengidam ayam hutan largh"
"kat mna aq nk crik ayam hutan dalam pekan nie"
serba salah si suami nak crik. Xcrik nges merajok,tarik muka suma ada
almaklom lah bila mengandung nie emosi suka bercelaru. ( aq cerita mcm ada pengalaman pulak)

kalu xdi ikowt apa yg ORG RUMAH idamkan 2 , hurm org tua2 ada kata
anak ang nnti air liur dok meleleh ?? btoi ka? haha mushkil.


APA YG ORG MENGANDUNG SLALU MENGIDAM

1. Betik
2. Rojak
     3. Mee Goreng
      4. Daging rusa
                    5. Daging Bewak (non-muslim)
 6. Bahulu
                7. Air Batu Campur (ABC)
       8. Lai Chi Kang

(mcm menu kt grai mkn pown ad) 



BUNDLE?????

Kalu org kaya lalu tepi jalan ka tngok ad org bt sales 
bundle ka apa ka msti kta"euh!!!spa la nak bli bju 2 dah ada org pkai"
tpi org sederhna xla bpa kya mcm yg kt atas 2

"uish elok kain nie..klu bsoh skit mesti elok pkai nie"
ingt seluaq kt bundle xelok ka??
ada yg sempoi2 kain elok murah lak 2...
yg nk mmbazir bli mhai2 bt pa 

Bila pkai p mna2 org tnya "oit bju bli mna?"
"Alah kat bundle ja"
"oish sempoi gak bju/seluaq nie"
"ang angkut mna bju nieh?"
kt 

bnyk kdai bundle2 nieh tp kna pndai2 crik larh hahah :)




Kalu pelajar sek BOHONG xpnh tdo dlm kelas

Budak sekolah xkan terlepas dripada nikmat tidor dlm kelas
especially dalam subjek2 yg tertntu

RANK
Bg budak sekolah terlentok dlm kelas

      1. Sejarah 
                                         (tipu xpnh tido dlm kelas nie)
      2. Biologi
      3. Admat
4. B.I
       5. KIMIA
                    6. Pendidikan islam 
                                                 (nie pown ad tersengguk-sengguk)

SKILL TIDOR DALAM KELAS

nie aq tau dlam kelas ad nk bt bntal ??
kalau yg dok ostel nie mesti masa waktu prep skill nie digunakan :)
(berdasarkan pengalaman)

yg nie ada mcm2 version ad ttp mulot ada yg open
slalu nampk skill nie kat dewan motivasi,kuliah kan2


YG nie mmg xasing lg larh jd kegemaran kita suma haha
xkira laki atau perempuan 
xpercya p tngok kat klass korang mesti ada punya!!believe me


nie slalunya lpas Pendidikan Jasmani ad la spesis macm nie
tkot kantoi ttp muka haha


yg nie jarang2 kowt agak "rare"
susah dijumpai.
kalu dijumpai sila tgkap pic dan share kat FB yaw

P/S: Please don't try this in school



RECEPI NAK BUAT PASTA CARBONARA FETUCHINI (resepi credited to zulyana)

you.will.need:
1.bawang holand
2.bawang putih
3.muchroom sauce(carbonara)-prego,tin,warna.biru
4.ayam (chopped)
5.bebola ayam
6.planta
7.fetuchini (sejenis,pasta-lebar)
8.garam
9.origano(sejenis.herb)
you can get all these ingredients from local shops/apart from bawang holand (only.in.supermarket)



1.boil.water.
2.when water is boiled,add the pasta in add together to that is 1 spoon planta and garam secukup rasa tunggu    sampai pasta masak
3.sementara.tunggu............chopped.the.bawang.holand,.bawang.putih.and.ayam(jgn.ada.tulang.plak)
4.toss.the.pasta...tapi.air.tadi.jgn.dibuang
5.in.another.pan.........put.1.spoon.planta
6.add.in.bawang.holand.and.bawang.putih
7.cook.until.bawang.turns.golden.brown
8.add.in.chopped.ayam.and.bebola.ayam
9.masak.sampai.kering
10.bila.dah.kering....add.your.sauce.carbonara
11.add.air.tadi.yg.direbus.ngan.pasta.tadi.........but.not.too.much.takut.nanti.cair...
12.add.origano.and.garam.secukup.rasa
13.masak.sampai.mendidih
14.put.the.pasta.in.a.plate....then.tuangkan.sauce.tadi
then..........its.ready.to.eat!!


nie brg2 nya


Nie list brg2 diperlukan Tq :)


Knpa burger MALAYSIA lg sedap dri burger OVERSEAS?

SBB ap burger MALAYSIA sdp 
* burger malaysia ori
* tngok pown dah terliuq
* ad BAU halal :)
* COP halal pown ad
* dijamin HALAL
* Dging kmbing,rusa, kijang ayam,lembu,
* Binatang disembelih


American Burger XSDP n xkan SDP kerna
* ADA BABI :)
* LEMAK BABI
*DAGING XHALAL
*BINATANG XSEMBELIH
*BABI HARAM DIMAKAN

p/s: tengok 2 ad HAM yurk!!!!! :p



Celoteh Atok

Orang tua-tau crita 
ingt pa org tua2 pown pndai gossip

"CU dlu xda la aper mnatang mcm komputar , yg orang mda2 dok guna 2"
"amboih nak sbot pown sikitnya susah, al-maklumlah atok dlu sek smpai darjah 2 ja"
"Dlu blek ja sek petang2 gini atok nan membar p mancing nuh kat ujung kampung nuh ngan Pak Mae din.Uish dlu nie kalu hg nak tau pergh!! air cukop jernih tangkap ikan use hand ja"
"budak skarang mcm hg 2 mancing pown xpnh pa"
"yg hg tau mengadp KOmputer,siang malam 24/7"
"bukak FACEBOOK and TWITTER larh."
"ingat atok xtau ka? 2 warong Mak Lijah kt dpn 2 pown pkai WI-FI"
"Nie hg dngaq nie! 
mai musim gasing huh atok champion(muka bangga)"
"buat pa nak bohong." 
"atok pangkah 1,1 gasing hahaha teriak tros budak yg mai challenge 2."

"ang tengok budak la..men game ON9.FIFAonline,RAN,DOTA,MAT,SA"
"awat ingt aq dah tua nie xtau ka.jangan dipndng rendah warga emas nie"

"Dlu xda la rempit ka minah rempit ka, dlu suma nie xda"
"malam anak dara mana leh kuaq rumah"
"anak lelaki tolong bpak buat kerja"
"hg tau ank pak jabit eksiden dok weng sna weng snie,last2 dia tibai divider nseb baek xarwah"
"apa nak jdi" (menggleng2 kepala)
"dlu mna ad mto cu oooii...nek beskat tua 2 ja mna ada org dok angkt tyar 1 pkai beskat 2"


"aquh pown xlarat dah nak crita kat hang nnti kita smbung len kali yar..."
"2 opah hg pnggil nuh p lkas satg dia membebel bru pdan muka"